Masterclass zilverklei

Ontdek de wereld van zilverklei in de Masterclass Zilverklei!

 

Ontdek de wereld van zilverklei in de Masterclass Zilverklei, speciaal maatwerk en ontwikkeld voor 1 à 2 personen (geen ervaring met zilverklei nodig).

In deze masterclass ontvang je niet alleen uitgebreide kennis en vaardigheden om met zilverklei te werken, maar leer je ook bestaande vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Tijdens de masterclass leer je hoe je zilverklei kunt transformeren tot prachtige sieraden, of je nu met vertrouwde materialen werkt of nieuwe technieken wilt ontdekken om jouw creaties te verfijnen. Samen bekijken we jouw (bedrijfs)doelen, identificeren we obstakels, en ontwikkelen we eventuele strategieën om jouw zelfgekozen doelen te bereiken.

Wat maakt deze workshop uniek?
De Masterclass voor beginners en gevorderden is een op maat gemaakte ervaring en biedt diepgaande instructie, en vooral omdat deze in een privé setting wordt gegeven waarop we dieper in kunnen gaan op jouw individuele behoeften. We bespreken jouw gewenste stijl van sieraden en welke technieken daarvoor nodig zijn, met uitgebreide uitleg en gerichte oefening om je volledig zelfstandig te laten werken na deze workshop. Dit is van onschatbare waarde als je bv. een sieraden bedrijf wilt beginnen, laten groeien, of gewoon voor jezelf mooie sieraden wil maken.

De masterclass is dus zeer persoonlijk en biedt veel informatie die je normaal gesproken in een opleiding of cursus zou leren. Veel cursisten van Joy for Art hebben succesvol hun eigen sieradenlijn gelanceerd, zowel voor persoonlijk gebruik als voor verkoop, of hebben hun vaardigheden verder ontwikkeld. Geef vooral aan wat jou wensen zijn als je contact met mij opneemt.

Wat staat er op het programma?
In slechts één dag maak je één of meerdere zilveren sieraden met Art Clay Silver. Je hebt 15 gram zilverklei tot je beschikking, denk aan een ring, hanger, broche en/of oorbellen. We beginnen met een stukje theoretische kennis en bespreken verder jouw wensen. Dat kan zijn, een sieraad combineren met edelstenen, glas, scharnieren of andere materialen en technieken.
Indien nodig beginnen we met het oefenen met een andere kleisoort, zodat je vertrouwd raakt met de technieken en de kans krijgt om jouw ontwerp te verfijnen.
Je leert de juiste maat voor een ring te berekenen, diverse roltechnieken, structuur toevoegen en hoe je het sieraad kunt bakken en polijsten tot een kwalitatief hoogstaand, uniek stuk. Ook behandelen we de verschillende klei soorten en hoe je deze kan gebruiken, het gebruik van materialen en de diverse afbak methodes. Tussendoor genieten we van een lekker broodje en koffie en thee zijn ook inbegrepen.
We werken de werkstukken helemaal af, dus aan het einde van de dag ga je met een of meerdere sieraden om naar huis. Daarnaast krijg je een basis uitleg op papier waardoor je nog een rustig terug kunt lezen als je het niet meer weet.

Het wiel is al uitgevonden en alle fouten zijn al gemaakt, dus profiteer van wat je hieruit kunt lerenFoutjes en mislukkingen kunnen snel veel geld kosten als je met fijnzilver werkt. Daarom is deze masterclass zo verhelderend, zelfs als je nog nooit zilverklei hebt aangeraakt ga je met een ruime schat aan vaardigheden de deur uit. 

Na de workshop beschik je over solide kennis en kun je zelfstandig aan de slag. En natuurlijk staan we altijd klaar om te helpen of feedback te geven. Het is wel belangrijk de technieken thuis verder te oefenen om ze helemaal jouw eigen te maken.

In onze masterclass kunnen verschillende onderwerpen en technieken worden behandeld om je vaardigheden in het werken met zilverklei naar een hoger niveau te tillen.

Enkele specifieke technieken die aan bod kunnen komen, zijn:

 • Goudpasta, of Keumboo (24K goudfolie) op zilverklei,
 • Assierraad , as in de zilverklei of in resin geplaatst,
 • Ring met resin rondom (zilver met resin) (ook voor as of haar),
 • Zetkasten maken voor cabochon natuurstenen,
 • Natuurstenen achteraf zetten dmv. verschillende technieken.
 • Kumihimo, een Japanse vlechttechniek toegepast met zilverdraad,
 • Scharnieren maken van zilverklei,
 • Het zetten van stenen in zilverklei voor extra accenten,
 • Het combineren van glas en zilverklei voor diverse effecten,
 • Het creëren van holle sieraden voor een lichter en uniek ontwerp,
 • Het gebruik van foto polymeerplaten om stempel te maken eventueel gecombineerd met UV-resin,
 • Vingerafdruk leren maken in fotopolymeerplaat (voornamelijk digitaal, Eigen laptop vereist),
 • Gesloten holle hanger van zilverklei, 

Deze geavanceerde technieken bieden een breed scala aan mogelijkheden om jouw zilverklei-creaties naar nieuwe hoogten te tillen en jouw artistieke expressie te verrijken.

 

Prijs Master Workshop
Per persoon: €250,-
1à 2 personen,

Duur: 6 a 7 uur.

De workshop is inclusief:
- 15g Zilverklei.
- Lunch, koffie en thee,
- Starters handleiding

Start workshop: 10:00 uur

 

Exclusief:

Extra materialen zoals goud, edelstenen, zirconia's, parels, ketting etc. worden apart afgerekend na de workshop. Er is ook de mogelijkheid om materialen aan te kopen na de workshop.